Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szereplők és rövid leírásuk!

Elena Gilbert

59207.jpg

Elena egy 17 éves gimnazista lány, aki elvesztette a szüleit egy autóbalesetben, a Wickery hídnál. Öccsével Jeremy-vel és nagynénjével Jenna Sommers-al él együtt. Népszerű lány az iskolában és a barátai között, de a baleset után úgy érzi elakar rejtőzni a világ elől. A tanév hamarosan kezdődik és az iskolában megjelenik egy új diák: Stefan Salvatore. Elena a naplójába önti ki szívét addig amíg meg nem találkozik Stefan-al, akivel megismerkedik és járni kezdenek. Ezek után az élete teljesen megváltozik, rájön hogy vámpírok, vérfarkasok és boszorkányok igen is léteznek. És arra is hogy nagyon sok köze van Stefan-hez és bátyjához Damon Salvatore-hoz, de van valaki akihez még inkább: Katherine Pierce-hez, a Salvatore testvérek volt szerelméhez, akire megszólalásig hasonlít. Nem sokkal ezután az is kiderül, hogy Elena-t örökbe fogadták, és hogy nem véletlenül hasonlít Katherine-re. Ami ennél is rosszabb, hogy mivel örökbe fogadták kell lennie egy anyának és apának is. Meg is tudja az igazat, hogy a nagybátyának hitt John Gilbert a biológiai apja, és Isobel Flemming / Jeremy töri tanárának Alaric Saltzman-nak a  felesége /Isobel-ről mindenki azt hitte hogy halott, de végül kiderül, hogy nagyon is él, méghozzá vámpír akit Damon változtatott át, a nő kérésére. Isobel és Elena, Katherine leszármazottja, mivel Katherine-nek született még ember korában egy törvénytelen lánya. Ezen belül pedig Katherine és Elena, Petrova hasonmások, egy bizonyos Charlotte Petrova hasonmásai. Elena egy erős akaratú empatikus fiatal lány, aki biztos lábakon áll a földön. Szerelme Stefan Salvatore de az első évad végére érezhető Damon iránti vonzalma, kötődése.

Stefan Salvatore:

1275570325_38.jpg1864-ben ismerte meg Katherine Pierce-et. De testvére Damon Salvatore is szemet vetett Katherine. A nő kihasználta a helyzetet és mindkét fiúval kavart. Innentől kezdve Damon és Stefan eddigi jó testvéri kapcsolata megromlott. Miután Katherine " meghalt ", a fiúkból vámpír lett. Damon neheztelt Stefan-ra , mert őt okolta Katherine haláláért. Megkeserítette testvére életét, és közben kereste a módot arra hogy Katherine-t felélessze. Damon és Stefan is elment Mystic Falls-ból. Stefan 150 év után visszatért, hogy megismerhesse Elena Gilbert-et aki teljesen úgy néz ki mint Katherine Pierce. De Damon is megjelent, és itt is Stefan életét keserítette. Stefan és Elena járni kezdtek. Damon miután megtudta, hogy Katherine nem halt meg, hanem csak eljátszotta, letett a kereséséről. Beleszeretett Elena-ba, de a lány Stefan-al van. Stefan bízik benne hogy testvérében még van valami jóság. Vámpírrá válása után kegyetlen gyilkológép lett. Rengeteg embert megölt, de miután találkozott Lexi-vel, megváltozott az élete. És jó pár éve már csak állati véren él. Azonban mostanában megint iszik emberi vért is de csak zacskósat, azért hogy erősebb legyen. 

Damon Salvatore:

082311_vampire_diaries_season3_premiere_1110823004616.jpgDamon eléggé arrogáns időnként, öntelt, és antiszociális hajlama van, egyik percben bájos és elbűvölő, következőben pedig rendkívül veszélyes, és nincs bűntudata a gyilkosságok után. Élvezi ha fájdalmat okozhat, leginkább amiatt, mert hiányzik neki régi szerelme, Katherine. Titokban vágyik az elfogadásra. Nagyjából 20 évesnek néz ki, de igazából több mint 150 éves vámpír. Felkeltette az érdeklődését Elena, bár utálja a kisvárosokat, mivel unalmasnak találja őket, mégis ott marad Mystic Fallsban, hogy bosszút álljon…az első évadban.De miután felhagy Katherine keresésével azután Elenát veszi célba és megpróbál áttérni a jó oldalra.

 Katherine Pierce:

vampirnaplok__9_.jpg

Az 1300-as években született Bulgáriában, Katerina Petrova néven. Törvénytelen lánya születése után / akit örökbe adtak az ő leszármazottja Isobel és Elena /, a családja kitagadta, és száműzte. Ekkor elmenekült Európából, és felvette a Katherine Pierce nevet. Megismerkedett egy vámpírral Klaus-al, aki felakarta áldozni saját céljai elérése érdekében, de Katherine elszökött, és vámpírrá változott. Ezután elmenekült, Klaus bosszúból megölte a családját Bulgária-ban. 1864-ben Mystic Falls-ba keveredett, és megismerte a Salvatore testvéreket. Damon-t és Stefan-t. Mind két fiúval viszonyt folytatott. És a vérével itatta őket. George Lockwood segítségével aki egyébként vérfarkas volt, eljátszotta a halálát. És elment Mystic Falls-ból. Stefan-t és Damon-t lelőtte a saját apjuk. Akik ezután vámpírként éledtek újjá. 150 éve elteltével Katherine ismét  Mystic Falls-ba jött. A hasonmása és a Salvatore testvérek miatt. Stefan-t magának akarja, Elena-t pedig Klaus-nak akarja átadni saját szabadságáért cserébe. Katherine egy számító, hazug, manipulatív, önző, akaratos, makacs kacér játékos nő.

Bonnie Bennett:

bonnie-2x10-bonnie-mccullough-bennett-16923495-479-341-masolata.jpg

Bonnie egy 17 éves gimnazista lány. Legjobb barátnői Elena és Caroline. A nagymamájával él, aki gyerekkorától kezdve mindíg azt mesélte neki, hogy boszorkány felmenőkkel rendelkeznek. De Bonnie sosem hitt benne. Míg nem egyszer csak elkezdtek fura dolgok történni, vele, előre megérzett dolgokat, a gyertyákat megtudta gyújtani a gondolatával, és egyéb furcsaságok. Megtudta hogy a Salvatore testvérek vámpírok, Damon-t azóta sem kedveli annyira,  főleg miután a nagymamája meghalt, de Stefan-ban megbízik. Mindent megtenne a barátaiért. 100 boszorkány erejével rendelkezik már. Kiderűlt róla az is, hogy ő a leszármazottja Katherine Pierce boszorkányának, Emily Bennett-nek.

Jeremy Gilbert:

jeremy-gilbert.jpg

 

Jeremy, Elena " Öccse ". De vér szerint az unokatesója.  Miután szülei meghaltak, drogozni kezdett és csak züllött. Ez idő allatt összejött Vicky Donovan-al, de a lány-t meg kellett ölnie Stefan-nak mert veszélyes volt. Damon törölte Jeremy rossz emlékeit. Ez után Jeremy összeszedte magát, tanulni kezdett. És megismerkedett egy Anna nevű lánnyal, aki elmondta neki hogy vámpírok léteznek és hogy Anna is az. Ez idő allatt Jeremy és Elena kapcsolata elég rossz volt, mert Jeremy tudomást szerzett arról hogy törölték az emlékeit. Anna és ő közelebbi kapcsolatba kerültek. De John Gilbert megölte Anna-t. Jeremymár kezd megbékélni Elena-val.

Caroline Forbes:

i.jpg

 

17 éves népszerű gimnazista lány. Aki egyedül él az édesanyjával, aki a városi sheriff. Rossz anya lánya kapcsolatuk van. Legjobb barátnői Elena Gilbert és Bonnie Bennett Caroline megismerkedik Damon Salvatore-al, aki kihasználja és megcsapolja, de Caroline nem emlékszik semmire, mert meg is igézi. Aztán egy idő után Damon már nem foglalkozik vele, és békén hagyja. Ezután Caroline járni kezd Matt Donovan-al. De autó balesetet szenvednek Matt-el és Tyler Lockwood-al, ez után súlyos sérüléssel az intenzíven fekszik. Damon ad neki a véréből hogy meggyógyuljon.  De este Katherine Pierce megfolytja egy párnával, és vámpírkén tér magához.

Tyler Lockwood:

e2955536bc48cb24ba1dc9aeac4dd.jpgA polgármester fia a suli rossz fiúja. Nem jön ki jól Stefannal, a suli új tanulójával. Neki is ugyan úgy vannak titkai, mint másoknak. Vérfarkas és a 2. évadban át is változik. Az évad során egyre közelebbi kapcsolatba kerül Carolineal, és megtudja hogy a körülöte lévő embereknek és régi jó barátainak is vannak titkaik.

 

 

Jenna Sommers:

jenna_jenna_sommers_14569391_281_374.jpg

Miután nővére és sógora meghalt a Wickery hídnál,egy autóbalesetben. Ő lett a gyámja Elena-nek és Jeremy-nek. Eleinte kétségei voltak, azzal kapcsolatban, hogy alkalmas e az " anya " szerepre, de mostanra, már belerázódott. Jenna amúgy ingatlan ügynök, házakat ad el Mystic Falls-ban. Közelebbi kapcsolatba került Jeremy történelem tanárával, Alaric Saltzman-al, akiről nem tudja hogy vámpír vadász és hogy felesége Isobel vámpírként még él.

 

 
 

 
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 145776
Hónap: 3515
Nap: 115